FINALS DE MALLORCA DE BÀSQUET ESCOLAR

L’E.B.F. SUMA UN PRIMER LLOC, DOS SEGONS I UN CINQUÈ.

Aquest cap de setmana passat, al col·legi Sant Josep Obrer de Palma, es disputaren les finals de Mallorca de bàsquet escolar, on els quatre equips representants de  Felanitx aconseguiren uns fantàstics resultats:
-Aleví Femení Joan Capó, campió!
-Aleví Masculí Joan Capó, subcampió.
-Iniciació Sant Alfons, subcampió.
-Benjamí Joan Capó, cinquè.


(Moments de les finals)

     Encara que es tractassin de les finals de Mallorca de cada una de les categories, S’Institut s’empeña en disputar aquestes jornades a l’aire lliure, sense tenir en compte el sol que encalenteix el cap dels nins i nines durant un parell d’hores, ni preveure que potser són necessàries unes tristes grades on poder seure els pares que, en gran quantitat, acompañen els seus fills. Però d’aquesta forma es varen disputar, per cert, de forma molt positiva per als interessos felanitxers.

     Els primers en actuar varen ser els joves de l’equip iniciació de Sant Alfons:
 Dos grups de quatre equips es disputaren el campionat. Els felanitxers començaren molt fort els partits de grup amb dues victòries per 30 a 2 contra St Antoni Abad i 27 a 2 contra Petra. Al tercer i definitiu partit de lligueta arribà el cansament de jugadors claus com per exemple Miquel Villalonga (52 pts totals a les finals), i la victòria fou més treballada contra el St Salvador d’Artà, amb un marcador de 12 a 10. Amb el primer lloc de grup guanyen també el dret a jugar el partit pel 1r i 2n lloc. Però, sense temps per descansar i jugant contra l’equip local, el St Josep, la victòria no fou possible. El resultat final: 6 a 14, i un subcampionat ben merescut.

     Els següents en actuar foren els Benjamins del Joan Capó que, amb dues derrotes i una victòria aconseguiren el 5è lloc. Les dues derrotes, als partis de grup contra l’Artà (2-34) i contra l’Alcúdia (14-17) on els nostres fallaren gran cuantitat de cistelles que pareixien ja fetes. Per tant destinats a lluitar pel 5è lloc amb el Migjorn de Bendinat. Aquí sí que el domini blau del Joan Capó fou clar i s’aconseguí la victòria per 21 a 5. Els màxims anotadors de les finals foren PJ Barceló amb 8 punts i Salvador Femenies amb 7.

      Les dues categories anteriors disputades el Dissabte. El Diumenge varen actuar les dues restants. Destaquem, en primer lloc, la gran actuació de l’equip Aleví Femení del Joan Capó, nines que aconseguiren el títol de campiones. Un autèntic passeig per les felanitxeres que, amb resultats de 20 a 3 contra Sant Antoni Abad, i 44 a 5 contra Pollença, obtingueren les dues victòries necessàries per aconseguir la primera posició a una categoria formada per tres equips. Destaca que la majoria d’aquestes nines repeteixen títol aconseguit el curs passat. Les millors anotadores al torneig foren Laura Xamena (14), Francina Maimó (14), Francina Mesquida i Caterina Capó (12 punts).

     El darrer equip del que escriurem, potser també el que més va sorprendre, és l’Aleví Masculí del Joan Capó, subcampió de Mallorca. No era esperat el bon resultat obtingut, sobretot al dos primers partits corresponents a la lligueta de grup: 22-13 contra Jaume I i 18-8 contra Son Servera. Per tant primers de grup i el premi de jugar pel títol contra Sant Gaietà. No varen fer un mal partit, i si un parell de pilotes clares no s’haguéssin sortit pràcticament de dins la cistella… potser un altre gall hagués cantat. Al final 8-17 a favor dels ciutadans. Els més inspirats de cara a la cistella foren M.A. Ginard, Tià Barceló i Jordi Demian amb 15, 13 i 10 punts.
 
     En resum, novament l’Escola de Bàsquet Felanitx és una de les més destacades a les Finals de Mallorca. La pedrera del bàsquet felanitxer conta amb bona salut.

FINALS DE MALLORCA DE BÀSQUET ESCOLAR

Tres equips de l’Escola de Básquet Felanitx campions de Mallorca

            Pollença fou l’escenari, els dies 21 i 22 de maig, de les finals de Mallorca de bàsquet escolar. Competició en la qual els equips felanitxers foren els autèntics dominadors, com demostren les estadístiques obtingudes: dels cinc equips presentats per l’e.b.f., tres acabaren campions i els altres dos obtingueren un segon i un tercer lloc. Sumaren un total de 15 partits guanyats per només 2 de perduts, i 443 punts a favor per 140 en contra…això no passa cada any!

(más…)

Leave us a reply

You must be logged in to post a comment.