DE LA MEMÒRIA ATLÈTICA DE LA TEMPORADA 17/18

Avui ens dedicam a donar a conèixer una sèrie de dades per resumir la passada temporada d´atletisme del Club Joan Capó.

– El Club tengué 51 atletes amb llicència (22 masculins i 29 fèmines)

– Els atletes foren convocats a 103 entrenaments

– La participació del club arribà a les 77 jornades (34 de pista, 26 curses populars, 13 proves de cross i 4 de marxa en ruta)

– Els atletes totalitzaren 1049 actuacions (amb una mitjana de 20,38 per atleta)

– Els atletes més “actius” foren el sub 18 Alex J. Durán (amb 65 actuacions), el sub 12 Bartomeu Barceló (44) i la sub 12 Catalina Manresa (39)

– Lograren 122 victòries individuals, essent els més destacats Alex J. Durán (22), Maria Barceló (18, pràcticament ho guanyà tot!), Júlia Peña (9) i Xavier Garcia (9)

– Obtingueren 102 medalles a campionats: 31 a la comarca (essent el millor club), 43 a Campionats de Mallorca i 28

a Campionats de Balears (però cap podi a Campionats absoluts)

– Els millors resultats per equips foren per a les sub 14 femenines (subcampionats insular i balear de cross)

– Individualment destaquem els resultats:

Dels sub 8, sub 10 i sub 12 tant en el Camionat Comarcal com en el de Mallorca. Les nines sub 8 femení en el Campionat de Mallorca de pista guanyaren totes les proves i feren dos triplets, amb una Maria Barceló brillantíssima (4 victòries)

En el Campionat de Mallorca de cross: 1ers Maria Barceló i Xavier Garcia; 2ones Júlia Peña i Mariona Perelló i 3ª Catalina Manresa (foto de la portada)

En el Campionat de Balears de cross: 2ª Júlia Peña i 3er Alex J. Durán

Gran paper de Xavier Mestre, Júlia Peña i Xesca Caldentey en el Campionat de Mallorca de pista sub 14

Els atletes màsters Catalina Albons i Miquel S. Perelló destacaren a l´autonòmic de pista

– Participacions fora de l´illa (7 events i 16 participacions)

Júlia Peña guanyà una Sant Silvestre a Itàlia, fou 12ª al Cross Itàlica de Sevilla i queda subcampiona balear de cross a Menorca

Alex J. Durán participà amb la selecció balear juvenil de cross al Campionat d´Espanya celebrat a San Pedro del Pinatar (Múrcia)

Al Campionat de Balears absolut de pista, celebrat a Eivissa, hi prengueren part Alex J. Durán, Xisco López, Noelia Torralba i Paula Adrover

– Enguany s´han batut molt pocs rècords atlètics del club, només 4

– En el Rànking balear de la temporada 17/18, hi trobam fins a 18 atletes entre els tres primers de la seva categoria i 7 entre els 10 millors del rànking absolut

– En el Rànking estatal, 9 atletes del club Joan Capó estan entre els 100 millors de la seva categoria

– Durant la temporada s´han cumplit els a40 anys de vida de l´atletisme del Club Joan Capó, per això s´han fet una sèrie d´actuacions:

En el mes de gener, xerrada amb l´atleta internacional argelià Brahim Chouik

Des del desembre i fins al juny , al web del club s´han publicat informacions gràfiques i escrites de les 10 primeres temporades del Club (17 entrades)

En el setmanari “Felanitx”, durant una trentena de setmanes,  s´han publicat fotografies de la primera dècada del club.

– Precisament també en el setmanari “Felanitx”, des de mitjan febrer i amb el pseudònim “Sa Voltadora” tornen aparèixer cròniques de l´atletisme felanitxer i, especialment, del Joan Capó.

-Durant aquesta temporada hi ha hagut polèmica en torn al tema pista d´atletisme – hospital. L´assumpte es destapà a finals de novembre (mobilitzacions, pancartes, escrits, malentesos, reunions, televisió, ràdio, …) En els darrers mesos s´ha apuntat la possibilitat de fer una petita instal.lació altètica al Camp d´Esports

-A totes les curss d´estiu del terme (S´Horta, Portocolom, Felanitx i Cas Conscos) els atletes nostres han portat unes camisetes reivindicatives d´una instal.lació atlètica al poble: “40 anys sense pista, quants més?”

 

Share Now

Related Post