40 ANYS D´ATLETISME EN EL JOAN CAPÓ (6)

 

Arribam   a la temporada 1981/82. El Col.legi Joan Capó, a les competicions escolars  (equivalent a infantils), logra uns resultats gairebé immillorables: tant els nins com les nines guanyen els títols de cross, i a la pista l´equip masculí seria campió i el femení subcampió.

Els dos atletes que més destacaren la temporada anterior, Cati López  i Toni Peña están imparables, però no són els únics que destaquen. De cada dia hi ha més gent que ho fa molt bé.

Catalina López participa amb la selecció balear, a la Fase de Sector del Campionat d´Espanya de cross cadet que es celebra a Santa Coloma de Farners (Girona). És la 30ª classificada

La participació a proves de pista agafa un poc més de protagonisme, però només està concentrada en els darrers mesos de la temporada. Ens va tant bé que tenim bons resultats pràcticament en totes les especialitats.

Anam a la pista 10 vegades, amb 111 actuacions. En els diferents campionats de Balears (escolars i federat infantil i cadet) obtenim 50 medalles (12 / 19 / 19)

Proves de cross i curses populars concentren la major part de les nostres actuacions. N´apareixen de noves, entre les quals hi trobam la encara viva Pujada a Monti-sion. A Felanitx, a instàncies dels veinats de la barriada de foravila, comença la Felanitx – Son Mesquida, una prova que agradava molt als participants però que no tendría massa continuitat.

Una temporada més la participació dels atletes s´exten per tot arreu.

Quan acabà la temporada havíem participat a 20 jornades de proves de fons (cross, curses populars, ruta) amb 661 actuacions i 35 victòries de 115 possibles (27,8 %). 122 atletes diferents participaren en una o més jornades.

Totes les imatges d´avui són d´atletisme en pista, de jornades fetes durant l´any 1982 al “Príncipes de España”. La pista era de terra i encara hauran de pasar uns anys per veure una millora a la seva superficie.

La foto de la capçalera és de la final escolar balear de 80 m. llisos amb la participació del nostre atleta Bartomeu Caldentey.

Les fotografies en blanc i negre són fetes pel nostre amic i seguidor Toni Roig

1982. Palma.Espectacular Manuel Adrover Berdonce, campió escolar dels 100 metres tanques

1982. Palma. Campionat escolar. Andreu González Genovart “huesitos”, subcampió, tota una lliçó de com llançar la javelina

1982. Palma.  Magnífic concurs de Catalina Garcias a pes, 2ª en el Campionat Escolar Provincial

1982. Palma. José Gallardo Alonso, campió escolar de llançament de pes

1982. Palma.  L´equip femení fou 2on al Campionat Provincial Escolar, però Mari Luz Pérez Carrillo guanyà la prova de marxa

1982. Palma.  Miquel S. Perelló, quan tenia 13 anys, campió provincial escolar de salt d´alçada (1.50). Potser els joves es demanin, que fa per botar? És l´estil “rodillo ventral”, díficil de veure ara. Tots els saltadors actualment utilitzen el “fosbury”, que pren el nom del seu introductor, Dick Fosbury, un atleta d´EE.UU que sorprengué tothom als JJ.OO de Mèxic ´68

Share Now

Related Post