40 ANYS D´ATLETISME EN EL JOAN CAPÓ (4)

 

Ens trobam a la temporada 1980-81. En el Col.legi Joan Capó es promocionava la pràctica de múltiples esports,  però el bàsquet i l´atletisme sobresortien damunt els altres.

Per poder donar continuitat a la pràctica esportiva iniciada en el centre escolar, ens varen veure amb la necessitat de crear el Club Joan Capó – Felanitx, que nasqué a la tardor de l´any 1980. D´aquesta forma els esportistes iniciats al centre escolar quan tornaven majors podien mantenir la seva curolla. A l´any 1980 només ferem la inscripció a la Federació Balear de Bàsquet. L´atletisme o va fer, a la corresponent federació, l´any següent. Els atletes, que encara tots eren molt joves, podien competir com a centre escolar.

La temporada atlètica 1980/81 va tenir, novament, un clar protagonisme de curses populars i proves de cross. En neixien de noves i altres continuaven el seu camí.

Els nostres atletes participaren a proves celebrades a S´Arenal, Porreres, Inca, Pollença, Manacor, Montuiri, Campos, Felanitx, … i a les clàsiques Valldemosa – Palma, Cross Mediterráneo o el Semi marathon “Illa de Mallorca”.

Dos atletes destacaren per damunt els altres durant aquest periode: Cati López (1969) i Toni Peña (1970)

També s´ha de resaltar que, per primer cop, participarem a un Campionat de Balears Escolar de pista, amb dos equips complets que competiren en totes les proves, amb el primer gran triomf col.lectiu per part d´un dels nostres equips. Les infantils femenines es proclamaren Campiones de Balears (fotografia de la portada)

En acabar la temporada ja hi havia hagut atletes del Joan Capó a 20 jornades (15 de cross – curses populars i 5 de pista), amb 524 actuacions.

Fotografia de la portada:

1981. Pista de Sant Ferran (Palma). Campionat de Balears escolar d´atletisme. Equip infantil femení del “Joan Capó”, campió. 

Dretes: Carme Vivancos, Margalida Lladó, Aina Maria Barceló, Joan Pons (entrenador), Maria Capó, Belén P. Huguet, Maria Marqués i Cati López

Acotades: Cati Monserrat, Azucena López i Antonia Camarero

1980. Inca. Cursa Fires d´Inca

1980. S´Arenal. I Cross. Antònia Contreras, Matile Collado, Ana Maria Ruiz i Antònia Obrador foren les nostres millor classificades

1980-81. Cati López (1969) i Toni Peña (1970). La progressió i els bons resultats d´aquests dos atletes va ser espectacular durant la temporada

1981. La Porciúncula. VIII Cross Mediterráneo. Cati López (infantil), en una de les seves nombroses victòries de la temporada

1981. Algaida. I Cross. Alevins, dominadors de la cursa. Joan Manresa (4rt), Antoni Peña (1er), Bartomeu Salvà (3er) i Miquel S. Perelló (5è)

1981. Montuiri. II Cross. Durant uns anys va estar de moda, a les proves de cross i curses populars, fer una prova per als entrenadors i mestres. Entre els participants -un poc tapat-, Joan Pons.

1981. Campos. II Semi marathó. Victòria de Toni Peña, en aquesta ocasió a la categoria benjamí

1981. Campos. II Semi marathó. Maribel Obrador començava a destacar entre els més joves

1981. Palma. III Mini maratho Illa de Mallorca. Amb un recorregut de 7 Kms. pel passeig marítim, un molt jove Toni Peña només es veure superat pel portugés Américo Ferreira

1981. Palma (Sant Ferrán). Maria Capó, que ens deixà fa pocs mesos, fou la nostra representant a llançament de disc, i gran dominadora de la prova.

Share Now

Related Post