40 ANYS D´ATLETISME EN EL JOAN CAPÓ (1)

Durant aquesta temporada s´acompleixen 40 anys des de que Joan Pons, en el Col.legi Joan Capó, inicià la promoció de l´esport de l´atletisme a Felanitx.

Dins quatre dècades hi caben moltes històries. Al llarg d´aquesta temporada intentarem fer un homenatge als pioners. De tant en tant oferirem una pinzellada d´aquells primers temps.

Encara sense constituir el Club, i sense cap tipus d´equipatge, es pot veure com la proposta fou atractiva i ràpidament tingué molts d´adeptes.

Les imatges d´avui, totes de l´any 1978, són de dues curses celebrades a Manacor (X Cross de la Província i Circuit pedestre Fires i Festes de primavera) i de la 1ª prova organitzada a Felanitx, el I Cross Escolar, que es disputà un horabaixa a l´IES Felanitx amb la participació massiva dels col.legis Reina Sofia de S´Horta, Joan Capó i de l´Institut de Felanitx.

La participació en aquesta 1ª temporada quedà reduïda a 4 jornades. Les 8 victòries individuals i 10 per equips ens encoratjaren per seguir endavant.

Disfrutau i donau la màxima difusió a aquestes imatges, segur que hi haurà persones que ho agraïran.

1978. Manacor. X Cross de la Província. Catalina Massutí, aquí capdavantera de la cursa cadet, seria 4ª

1978. Manacor. X Cross de la Província. Catalina Massutí, encapçala la prova cadet. Finalment seria la 4ª classificada

1978. Manacor. X Cross de la Província. Contra tot pronòstic, la juvenil Glòria Mª Alcayde, logrà el triomf absolut a la prova. La 1ª gran victòria de

1978. Manacor. X Cross de la Província. La juvenil Gloria Maria Alcayde logrà, contra tot pronòstic, la victòria absoluta, derrotant, entre altres, a la gran favorita Soledad Hernández. Fou el primer gran triomf del nostre atletisme

1978. Felanitx. I Cross Escolar, celebrat un horabaixa a l´IES Felanitx. Infantils del Joan Capó, guanyadors per equips

1978. Felanitx. I Cross Escolar de Felanitx. Infantil masculins del Joan Capó, guanyadors per equips (Fco. Javier Hernández, Toni Adrover, Rafel Lladó, Joan M. Peña, Jaume Melià, ?)

1978. Felanitx. I Cross Escolar. Maria Martín Marcos guanya la prova infantil

1978. Felanitx. I Cross Escolar de Felanitx. Maria Martín Marcos guanyà la prova infantil, seguida de Sebastiana Vadell i de Carmen Pérez (totes tres del Joan Capó)

1978. Manacor. Circuit pedestre Fires i Festes de Primavera. Miquel Maimó, campió cadet

1978. Manacor. Circuit pedestre Fires i Festes de Primavera. Miquel Maimó, guanyador de la prova cadet

1978. En molt poc temps l´atletisme va atreure als joves. Tot aquest grup participà a Manacor al Circuit Pedestre Fires i Festes de Primavera.

1978. Felanitx (Parc). Tots els participants del Joan Capó en el circuit pedestre Fires i Festes de Manacor, fotografiats a la tornada de la prova. La foto de la capçalera és del mateix dia, amb els atletes guardonats

Share Now

Related Post